Vakantieboerderij op Terschelling

1 Accommodatie(s) gevonden

Overnachten op Terschelling

Overnachten op Terschelling kan op allerlei manieren. Er is keuze uit vele soorten hotels en andere accommodaties; van goedkoop en avontuurlijk kamperen tot superdeluxe genieten in een 4 sterren hotel. Overnachten op Terschelling kan verspreid over het hele eiland in hotels, bed & breakfast, vakantiepark, vakantiehuis, appartement, pension, villa, chalet of Airbnb.

Wil je overnachten op Terschelling? Op het eiland is genoeg keuze om te slapen in een gezellige accommodatie. Geniet in een mooi hotel op het prachtige eiland en kom heerlijk tot rust. Terschelling heeft een zeer groot aanbod.

Hotels met hond op Terschelling

Zoek je een hotel met hond op Terschelling? Er zijn een aantal hotels waar je hond van harte welkom is. Deze hondvriendelijke hotels op Terschelling bevinden zich in de verschillende dorpen. Dus wil je een gezellig weekendje met je hond naar de zee en het strand? Dan is Terschelling het perfecte eiland voor hondenbezitters. Klik hier en bekijk bij welke hotels je met je hond op Terschelling terecht kan en geniet samen met je viervoeter van de natuur!

Onze tip voor goedkoop overnachten op Terschelling

Het handigst is om je overnachtingsplek vooraf online te boeken. Dit kan snel en veilig vanuit je luie stoel. Op deze website vindt je allerlei accommodaties op Terschelling, handig gegroepeerd per soort en met een link om direct te reserveren. Dit kan onder andere bij Booking.com en Landal. Tip: meld je gratis aan bij het Genius-programma van Booking.com en bespaar meteen 10% op je boekingen.

Bespaar 10% op overnachten op Terschelling

Genius is het loyaliteitsprogramma van Booking.com waar iedere boeking telt. Genius-leden krijgen korting op duizenden accommodaties wereldwijd. Hoe meer boekingen je als Genius-lid doet, hoe meer kortingen en beloningen je ontvangt.

Booking.com

Hotel, B&B, appartement, bungalow of huisje op Terschelling

Overnachten op Terschelling
Overnachten op Terschelling

Ben jij eigenaar van een hotel, bed & breakfast, appartement, bungalow of huisje op Terschelling en wil je ook op deze pagina vermeld worden? Aanmelden kan via dit formulier.

Parkeren voor de boot naar Terschelling

Parkeren voor de boot naar Terschelling kan in Harlingen en omgeving. Er zijn overdekte parkeerplekken beschikbaar en ook niet overdekt parkeren behoort tot de mogelijkheden. De makkelijkste manier om te parkeren voor de boot naar Terschelling is in de parkeergarage Veerterminal, welke tegenover de opstapplaats van de boot gelegen is. Het adres voor parkeren voor de boot is Waddenpromenade 3-2, 8861 NT in Harlingen. Hier kun je je auto overdekt parkeren en is er 24 uur per dag bewaking aanwezig. Daarna is het slechts een minuutje lopen naar de boot.

Parkeren boot Terschelling

Parkeren boot TerschellingWanneer op drukke dagen deze parkeerplekken vol zijn kun je parkeren op het terrein genaamd Tsjerk Hiddes. Hier zijn bijna 2000 parkeerplaatsen beschikbaar en ook hier wordt het terrein dag en nacht bewaakt. Het adres van deze parkeerplaatsen is Skieppedykje 1, 8872 NA in Midlum.

Bij Tsjerk Hiddes parkeren kost € 7,00 per dag. Nadat je je auto hebt geparkeerd kun je tegen een kleine vergoeding van slechts € 1,50 met de shuttlebus naar de veerhaven worden gebracht. Dit duurt slechts 5 minuten en de pendelbus sluit aan op de vertrektijden uit Harlingen. Deze bus rijdt ongeveer om de 10 minuten van het parkeerterrein naar de veerhaven. Op de terugreis staat deze bus ook weer voor je klaar. Liever niet met de bus? In zo’n 15 minuten loop je van de parkeerplaats naar de boot.

Gratis parkeren boot Terschelling

Gratis parkeren in Harlingen is lastig. Sinds een aantal jaren is het namelijk verboden te parkeren zonder vergunning of parkeervignet. Wil je toch besparen op de hoge parkeerkosten? Dan kun je je auto iets buiten Harlingen parkeren en daarna goedkoop met een taxi naar de veerhaven worden gebracht.

Met de auto naar Terschelling

Ga je toch liever met de auto naar Terschelling? Dat is geen probleem. Terschelling is een autovriendelijk eiland, je kunt dus zonder problemen je auto op de boot naar Terschelling parkeren en na de overtocht naar je eindbestemming rijden. Je kunt vervolgens gratis parkeren op Terschelling. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in en rondom de dorpen.

Boot Terschelling: de kosten

Wat zijn de kosten voor de boot naar Terschelling? Wat is de prijs voor de Terschellingse veerboot? Bekijk alle Boot Terschelling kosten in onderstaand overzicht.

Kosten voorWinterZomerDaltarief zomer

De winterdienstregeling geldt van 1 januari t/m 31 maart en van 1 november t/m 31 december. De zomerdienstregeling geldt van 1 april t/m 31 oktober.

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele Doeksen tarieven op rederij-doeksen.nl of bel het Contactcenter 088 – 9000 888.

De Doeksen afvaarten Terschelling met de veerboot naar Harlingen zijn van 7.15 t/m 20.15 uur. Er is gemiddeld zes keer per dag een overtocht.

Belangrijk: dit is een samenvatting van de meestvoorkomende Doeksen afvaarten over het gehele jaar. De meeste afvaarten zijn alleen op bepaalde dagen, perioden of seizoenen. Controleer voor vertrek altijd de officiële afvaarten naar Terschelling.

Doeksen afvaarten Terschelling naar Harlingen

Veerboot/Veerdienst Terschelling

MaDiWoDoVrZaZo

* Van 1 januari t/m 31 maart
** Van 1 april t/m 31 december

Sneldienst Terschelling

MaDiWoDoVrZaZo

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele Doeksen Afvaarten op rederij-doeksen.nl of bel het Contactcenter: 088 – 9000 888.

De vertrektijden sneldienst Terschelling Vlieland zijn van 9.30 t/m 18.25 uur. Er is zeven keer per week een overtocht. De vertrektijden sneldienst Vlieland Terschelling zijn van 10.05 t/m 19.05 uur.

Belangrijk: dit is een samenvatting van de meestvoorkomende Doeksen afvaarten over het gehele jaar. De meeste afvaarten zijn alleen op bepaalde dagen, perioden of seizoenen. Controleer voor vertrek altijd de officiële Doeksen afvaarten van en naar Terschelling.

Vertrektijden sneldienst Terschelling Vlieland

Van Terschelling naar Vlieland

MaDiWoDoVrZaZo

Van Vlieland naar Terschelling

MaDiWoDoVrZaZo

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele Doeksen Afvaarten op rederij-doeksen.nl of bel het Contactcenter: 088 – 9000 888.

De Doeksen afvaarten Harlingen met de veerboot naar Terschelling zijn van 8.00 t/m 19.55 uur. Er zijn met zowel de veerboot als de sneldienst meerdere overtochten per dag.

Belangrijk: dit is een samenvatting van de meestvoorkomende Doeksen afvaarten over het gehele jaar. De meeste afvaarten zijn alleen op bepaalde dagen, perioden of seizoenen. Controleer voor vertrek altijd de officiële afvaarten naar Terschelling.

Doeksen afvaarten Harlingen naar Terschelling

Veerboot/Veerdienst Harlingen

MaDiWoDoVrZaZo

Sneldienst Harlingen

MaDiWoDoVrZaZo

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele Doeksen Afvaarten op rederij-doeksen.nl of bel het Contactcenter: 088 – 9000 888.

Parkeren op Terschelling is gratis. In de dorpen Midsland en West-Terschelling zijn speciale parkeerplekken aanwezig. Mochten deze vol zijn dan kun je op andere aangewezen plekken parkeren.

Wanneer je in een blauwe zone parkeert dan is de parkeertijd gelimiteerd. Je bent dan tevens verplicht om een blauwe parkeerschijf te gebruiken. In elke blauwe zone staat een bord waarop staat vermeld hoe lang er, op bepaalde dagen of uren, geparkeerd mag worden.

Hoe werkt parkeren op Terschelling?

Wanneer je je auto parkeert geef je op de blauwe parkeerkaart aan wanneer je bent aangekomen. Daarna leg je de parkeerkaart op het dashboard van je auto. Zorg er voor dat deze goed zichtbaar is. Het is ook toegestaan om met je caravan, camper of vouwwagen aan de kant van de weg te parkeren, mits dit niet langer is dan drie dagen aaneengesloten.

Parkeren in Harlingen

Neem je je auto niet mee naar Terschelling, dan kun je natuurlijk ook parkeren in Harlingen. In en nabij Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt. Vanaf bijna alle parkeerterreinen rijdt een pendelbus die aansluit op de vertrektijden boot Terschelling. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.

Gratis parkeren hotel Terschelling

Gratis parkeren Terschelling

Bij veel hotels op Terschelling en andere accomodaties kun je, als gast, gratis parkeren.

Weersverwachting
Terschelling Oosterend
Weeronline.nl – Meer weer in Terschelling Oosterendweeronline.nl Altijd jouw weer

Klimaat Terschelling

Terschelling heeft een zeeklimaat. Omdat de waddeneilanden los van het vaste land liggen is de invloed van wind en zee sterker. Door de temperatuur van de zee, in het voorjaar, is de regenval beperkt. In het najaar zorgt de warmte van de zee dan weer juist voor extra regen. Hoewel de warme maanden droger zijn dan andere gebiede in Nederland is de temperatuur ook lager. De zeewind zorgt voor een koele bries.

Terschelling is het middelste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Al bijna 40 jaar is Terschelling elk jaar de locatie voor het Oerol Festival.

Weer Terschelling

Het weer op Terschelling is aangenaam. Terschelling heeft een zeeklimaat, waardoor in de lente de regenval beperkt is. De zeewind blaast een koele bries over het eiland

Weer op Terschelling

Binnenkort lees je meer informatie over de activiteiten op Terschelling, waaronder het Oerol festival

Binnenkort lees je meer informatie over fietsen op Terschelling.

Binnenkort lees je meer informatie over wandelen op Terschelling.

Heb je haast of heb je de laatste boot naar Terschelling gemist? Neem dan contact op met de Waddentaxi Terschelling. De Waddentaxi Terschelling brengt je veilig en snel van Harlingen naar Terschelling. Er kunnen maximaal twaalf personen aan boord van De Zeehond, dus reserveren is aan te raden. Op de boot is genoeg bagageruimte en er wordt gratis koffie en thee aangeboden.

Waddentaxi Terschelling huren

Het is ook mogelijk om de Waddentaxi Terschelling exclusief af te huren, op basis van jouw wensen. De Waddentaxi vaart namelijk ook naar de andere Waddeneilanden; Texel, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Reistijd

De Waddentaxi vaart een stuk sneller dan de veerboot naar Terschelling. Binnen een uur wordt je van Harlingen naar Terschelling (of Vlieland) gebracht. De reis tussen beide eilanden duurt slechts een half uurtje.

Waddentaxi Terschelling kosten

Onderstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, maar inclusief btw én vervoer (met taxi) vanaf de jachthaven op Terschelling naar je eindbestemming op het eiland.

 • Van Harlingen naar Terschelling (of andersom) kost een enkele reis € 24,05 en een retourticket € 43,90.
 • Van Harlingen naar Vlieland (of andersom) kost een enkele reis € 24,05 en een retourticket € 43,90.
 • Van Terschelling naar Vlieland (of andersom) kost een enkele reis € 24,05 en een retourticket € 43,90.

Los kaartje Waddentaxi Terschelling

Naast de vaste vertrektijden heeft de Waddentaxi ook tussentijdse afvaarten waarvan je gebruik kunt maken. De kosten hiervan zijn € 35,00 per persoon. Op Twitter kun je de vertrektijden controleren.

Opstapplaats Waddentaxi

Waddentaxi TerschellingDe opstapplaats voor de Waddentaxi naar Terschelling is de neiuwe Sassteiger, vlakbij de Sasbrug, in Harlingen. De eindbestemming op Terschelling is de Willem Barentszkade, daar meert de boot af. Het is mogelijk om een afspraak te maken over andere opstapplaatsen en afmeerplekken, neem hiervoor contact op met de Waddentaxi.

Bagage

Op de Waddentaxi Terschelling is genoeg bagageruimte aanwezig, maar er zijn wel enkele richtlijnen. Daarom mogen er per persoon drie stuks bagage mee. Handbagage mag vanzelfsprekend ook mee de boot op. Elke passagier mag een fiets (+ fietskar) meenemen.

Personeelsfeest, excursie of bruiloft op Terschelling

Het afhuren van de Waddentaxi is perfect voor personeelsfeesten, excursies of bruidsgezelschappen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe laat de boot vertrekt. Op de website van de Waddentaxi vind je een volledig overzicht van alle kosten.

Fiets en hond mee naar Terschelling

Per persoon mag je één fiets mee aan boord nemen, dit is gratis. Op Terschelling kun je namelijk heerlijk fietsen. Scooters, karren en dergelijke kunnen niet mee op de boot. Je hond mag uiteraard ook mee op de boot naar Terschelling. Dit is gratis, je hoeft voor hem/haar geen apart kaartje te kopen.

Kinderen en mindervaliden

Het maximum van twaalf personen aan boord van de Waddentaxi is inclusief baby’s en kinderen. In verband met de kadevoorzieningen die beperkt zijn, is de Waddentaxi helaas niet geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De Waddentaxi kan gebruikt worden voor spoedeisend (zieken)vervoer.

Binnenkort lees je meer informatie over wat er te doen is op Terschelling.

Wadlopen

Natuurlijk is de boot sneller, maar misschien is het wel veel leuker om naar een waddeneiland te lopen, het zogenaamde wadlopen. Wadlopen is een sportief en uniek avontuur, middenin de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee. De Waddenzee wordt ook wel de laatste wildernis genoemd en is een onbeschrijflijk mooi natuurgebied.

Wadlopen Texel

Over het wad lopen naar Texel doe je ongeveer 3.5 uur, de totale lengte is ongeveer 11 kilometer. De tocht gaat langs natuurgebied De Schorren waar je de flora en fauna van de Waddenzee kunt bewonderen. Wadlopen naar Texel is niet zwaar want er wordt gelopen over harde zandplaten. Hierdoor is de tocht ook geschikt voor de wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar). Het verzamelpunt ‘Waddenpark Avanti’ ligt op zo’n 20 kilometer na aankomt met de boot naar Texel.

Wadlopen Vlieland

Omdat de geulen tussen Harlingen en Vlieland, ook bij eb, te diep zijn is het niet mogelijk om wad te lopen naar Vlieland.  Het is wel mogelijk om een korte wandeling te maken of te droogvallen. Het duurt ongeveer zes tot acht uur voordat het water weer is gestegen. Dit is een prachtige ervaring.

Wadlopen
Foto: Thijs Knaap

Wadlopen Terschelling

Ook de geulen tussen Terschelling en Harlingen zijn te diep om over het wad te lopen.

Wadlopen Ameland

De wadlooptocht naar Ameland heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Het lopen zelf duurt ongeveer 3 uur. Deze tocht is vooral in het begin, vanwege de slik, iets zwaarder dan wadlopen naar Texel. Vanaf ongeveer de helft is de ondergrond zanderig. Over het wad lopen naar Ameland is geschikt vanaf een leeftijd van 14 jaar.

Wadlopen Schiermonnikoog

De tocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog is zwaar, duurt bijna 6 uur en is maar liefst 19 kilometer lang. De ondergrond bestaat afwisselend uit zand en slik. Het veranderlijke prielen en geulen en diepe stukken slik is vooral het kustdal zwaar. Over het wad lopen naar Schiermonnikoog is alleen geschikt voor wadlopers die zeer ervaren zijn. Naast de minimale leeftijd van 18 jaar is ook een zeer goede conditie, ervaring en uithoudingsvermogen vereist.

Wadlopen Friesland en Groningen

Naast de gebruikelijke wadlooptochten kun je ook van en naar andere eilandjes of zandplaten wad te lopen. Bijvoorbeeld van de zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog, een tocht van meer dan 11 kilometer.

Lopen naar Rottumeroog, het eilandje dat het meest oostelijk is gelegen, is ook mogelijk, dit is een zeer exclusieve tocht omdat deze maar enkele keren per jaar mag worden georganiseerd.

Een wadloopklassieker is de zwerftocht naar de Engelsmanplaat, waar een Wadwachtpost staat. De tocht is zo’n 12 kilometer lang en duurt circa 4 uur. De zwaarte valt mee omdat de ondergrond voor het grootste deel uit harde zandgrond bestaat.

Meer informatie

Eén van de pioniers op dit gebied is Wadloopcentrum Fryslân. Daar hebben ze meer dan 50 jaar ervaring.

Met de boot van Terschelling naar Ameland

Ben je op Terschelling en wil je naar Ameland? Dat kan met de boot van Terschelling naar Ameland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Tijdens de overtocht hoef je je geen moment te vervelen want de boot vaart langs de prachtige zuidkust van zowel Terschelling als Ameland, inclusief de Bosplaat.

Van Terschelling naar Ameland: de overtocht

De boot van Terschelling naar Ameland

In de zomer (juni, juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Ameland. Op enkele dagen is het mogelijk om met de Zeehond m.s. Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagtocht te maken naar Ameland. De duur van de overtocht naar Ameland verschilt per dag, tijdstip en boot. De Zeehond m.s. Ameland vaart af vanaf de steiger in Nes en is meestal het tweede schip dat aan de kade ligt, naast de veerboot Terschelling.

Kaartjes voor de boot van Terschelling naar Ameland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Op de boot kun je met je pinpas betalen.

Prijzen

 • Voetpassagier, kind (4 t/m 12 jaar): € 17,50 enkele reis, € 22.50 retour
 • Voetpassagier, volwassene € 28,50 enkele reis, € 36,00 retour

De tarieven voor de boot van Terschelling naar Ameland kunnen nogal verschillen. Kijk voor volledige en actuele tarieven op de website van de Robbenboot.

Dienstregeling boot van Terschelling naar Ameland

Van Terschelling naar Ameland

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Terschelling naar Ameland, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Van Ameland naar Terschelling

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Ameland naar Terschelling, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen kan deze dienstregeling afwijken. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen kun je vinden op de website van VVV Ameland.

Op deze pagina lees je alles over de kosten boot Terschelling. Wat zijn de kosten voor een kaartje voor de boot naar Terschelling? Wat is de prijs voor de Terschellingse veerboot? Kaartjes kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Rederij Doeksen. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Rederij Doeksen. Bekijk ook de vertrektijden boot Terschelling om je reis zo goed mogelijk te plannen.

De genoemde prijzen zijn per persoon en exclusief toeristenbelasting. Je hoeft geen toeristenbelasting te betalen op de boot van Terschelling naar Vlieland en andersom.

Kosten boot Terschelling – veerboot

 • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
 • Een retourtje met de veerboot naar Terschelling kost voor een voetpassagier (4 t/m 11 jaar) tussen de € 10,76 en € 13,92.
 • Een retourtje met de veerboot naar Terschelling kost voor een voetpassagier (12 t/m 64 jaar) tussen de € 21,60 en € 27,94.
 • Een retourtje met de veerboot naar Terschelling kost voor een voetpassagier (65+) tussen de € 19,38 en € 25,06.

Fiets mee op de boot

Neem je je fiets mee, dan kost dit, afhankelijk van het seizoen, tussen de € 11,90 en € 15,62.

Kosten sneldienst Terschelling

 • Kinderen onder de vier jaar: € 7,10 enkele reis, € 14,20 retour
 • Voetpassagier 4 t/m 11 jaar: € 14,94 enkele reis, € 27,64 retour
 • Voetpassagier 12 t/m 64 jaar: € 22,82 enkele reis, € 41,20 retour
 • Voetpassagier 65+: € 21,68 enkele reis, € 38,42 retour

Boot Terschelling naar Vlieland

Met de sneldienst van Terschelling naar Vlieland? Klik hier.

Kaartjes boot Harlingen Terschelling

Kosten boot Terschelling
Door PieJanMan – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Een kaartje kopen voor de boot naar Terschelling kan op verschillende manieren; via de website van Rederij Doeksen, telefonisch of ter plekke aan het loket in Harlingen of op Terschelling (en Vlieland). Het kopen van een kaartje werkt op basis van reserveren. Hoe eerder je reserveert, hoe zekerder je bent van een plaats op de boot. Je koopt een kaartje met daarop de tijd en datum van uw (heen)reis. In het geval van een retourtje geef je ook tijd en datum van uw terugreis op. De tijd en datum is achteraf te wijzigen; online, bij het loket of bij een kaartautomaat.

Online kaartjes kopen boot Terschelling

Via de website van Rederij Doeksen kun je online kaartjes voor de boot van en naar Terschelling kopen.

Telefonisch kaartje kopen boot Terschelling

Telefonisch een kaartje kopen (of wijzigen) kan door te bellen naar het ContactCenter van Rederij Doeksen. Het telefoonnummer is 0900-DOEKSEN (0900-3635736).

Kaartjes boot Terschelling aan het loket kopen

Ook aan het loket in Harlingen of op Terschelling (en Vlieland) kun je een kaartje kopen. Kaartjes aan het loket kosten € 1,50 extra (servicekosten). Je betaalt geen servicekosten wanneer je een kaartje koopt bij de kaartautomaten in de terminals in Harlingen, op Terschelling en Vlieland. Je kunt bij het loket en bij de kaartautomaten  uw kaartjes wijzigen.

Boot van Terschelling naar Vlieland

Ben je op Terschelling en wil je naar Vlieland? Dat kan met de boot van Terschelling naar Vlieland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Je kunt zowel een enkele reis als een retourticket boeken voor de overtocht met de veerdienst.

Reisinformatie

Van Terschelling naar Vlieland: de overtocht

De overtocht duurt ongeveer dertig minuten.

Boot van Terschelling naar Vlieland
Door PieJanMan – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Kaartjes voor de boot van Terschelling naar Vlieland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen.

Prijzen

Enkele reis

 • Kinderen onder de vier jaar: € 5,57 enkele reis, € 9,14 retour
 • Voetpassagier 4 t/m 11 jaar: € 5,84 enkele reis, € 11,68 retour
 • Voetpassagier 12 t/m 64 jaar: € 8,58 enkele reis, € 17,16 retour
 • Voetpassagier 65+: € 7,74 enkele reis, € 15,48 retour

Dienstregeling

Van Terschelling naar Vlieland

In het hoogseizoen kun je meerdere keren per week met de sneldienst van Terschelling naar Vlieland. De vertrektijden zijn 9.30 uur en 18.20 uur. Bekijk de dienstregeling van de sneldienst.

Van Vlieland naar Terschelling

In het hoogseizoen kun je meerdere keren per week met de sneldienst van Vlieland naar Terschelling. De vertrektijden zijn 10.05 uur, 12.05 uur, 18.55 uur en 20.20 uur. Bekijk de vertrektijden van de sneldienst.

Tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen kan deze dienstregeling afwijken. Een compleet overzicht van afvaarten en evt. wijzigingen kun je vinden op rederij-doeksen.nl.

Op zoek naar de vertrektijden boot Terschelling? De boot van en naar Terschelling kent veel vertrektijden. Gemiddeld zo’n 8x keer per dag zijn er afvaarten van Rederij Doeksen. De boottocht duurt ongeveer 120 minuten (45 minuten met de sneldienst). In Harlingen zijn aansluitend op alle normale afvaarten busverbindingen beschikbaar.

Vertrektijden boot Terschelling

Vertrektijden & boottijden Harlingen-Terschelling

 • 8.30 uur (sneldienst op maandag tot en met zaterdag)
 • 9.45 uur (sneldienst op zondag)
 • 9.45 uur (veerdienst op maandag tot en met zaterdag)
 • 12.30 uur (sneldienst op maandag tot en met zaterdag)
 • 15.00 uur (veerdienst, elke dag)
 • 17.20 uur (sneldienst, elke dag)
 • 19.25 uur (sneldienst op woensdag en donderdag)
 • 19.55 uur (veerdienst op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag)

Vertrektijden & boottijden Terschelling-Harlingen

 • 6.45 uur (sneldienst op maandag)
 • 7.00 uur (veerdienst op dinsdag tot en met zaterdag)
 • 7.15 uur (sneldienst op dinsdag tot en met zaterdag)
 • 8.45 uur (sneldienst op zondag)
 • 9.45 uur (sneldienst op maandag tot en met zaterdag)
 • 12.30 uur (veerdienst, elke dag)
 • 16.15 uur (sneldienst, elke dag)
 • 17.30 uur (veerdienst op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag)
 • 18.20 uur (sneldienst op woensdag en donderdag)

Meer informatie

Vertrektijden boot TerschellingMeer informatie over de overtocht met de boot van en naar Terschelling kun je vinden op de website van Rederij Doeksen. Kom je met de auto? Lees van alles over parkeren in Harlingen.

Veelgestelde vragen met antwoorden met betrekking tot de boot naar Terschelling. Onder andere parkeren, tarieven en reserveringen.

Veelgestelde vragen boot Terschelling

Hoe lang is een retourticket geldig?

Een retourticket is geldig tot de datum van de terugreis, je hoeft niet op dezelfde dag heen en terug te reizen. Er mogen ook meer dagen tussen de heen- en terugreis zitten.

Wat is de duur van de overtocht?

Van Harlingen naar Terschelling (en van Terschelling naar Harlingen) duurt de overtocht 120 minuten. met de sneldienst duurt de overtocht 45 minuten.

Is er gratis draadloos internet beschikbaar op de boot naar Terschelling?

Ja, er is gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Mag ik mijn hond meenemen op de boot?

Op zowel de veerdienst als op de sneldienst mogen honden gratis mee. je hoeft geen ticket voor je hond te kopen.

Mogen fietsen mee op de sneldienst?

Het is toegestaan om op de veerdienst een fiets mee te nemen, voor uw fiets dien je wel apart een ticket te kopen. Op de sneldienst mogen fietsen alleen mee tussen Terschelling en Vlieland.

Mag een scootmobiel of een driewieler mee op de sneldienst?

Ja, op zowel de veer- als de sneldienst het is toegestaan een scootmobiel of een driewieler mee te nemen aan boord.

Parkeren in Harlingen voor de boot naar Terschelling

Parkeren Harlingen? In en nabij Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt. Vanaf bijna alle parkeerterreinen rijdt een pendelbus die aansluit op de vertrektijden boot Terschelling. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.

Oplaadpunten elektrische auto’s

Op diverse locaties zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

 • Parkeergarage “Veerterminal”
 • Parkeerterrein “Tsjerk Hiddes”
 • Zuiderhaven 54, 8861 XV Harlingen
 • Koningsweg 3, 8861 KN Harlingen
 • Korte Lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

Routebeschrijving

Parkeren Harlingen met de auto

Vanaf de Afsluitdijk (A7) volg je de N31. Kom je vanaf Leeuwarden dan volg je de A31. Via de ANWB borden vind je vervolgens de weg naar de haven van Harlingen. Voer ‘Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen’ op uw navigatiesysteem in voor de juiste route naar de haven van Harlingen.

Met de trein

Harlingen is gemakkelijk met de trein te bereiken. De trein vanuit Leeuwarden vertrekt op regelmatige tijden naar Harlingen. Vanaf het station “Harlingen Haven” loop je in ongeveer vijf minuten naar de terminal van de veerboot. Op het treinstation en bij de Albert Heijn tegenover het treinstation kun je bij een servicepunt uw OV-chipkaart opladen.

Met de bus

Ook per bus is Harlingen goed bereikbaar. Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie.

Diverse mogelijkheden voor parkeren Harlingen

Parkeren Harlingen voor boot Terschelling

Terschelling is een prachtig eiland dat via een afvaart met de boot Terschelling vanaf het vasteland in Harlingen bereikbaar is. Dit doe je natuurlijk met de afvaarten van Rederij Doeksen. Zij zorgen dat je op een comfortabele manier de overtocht naar dit prachtige eiland kunt maken. Onderweg kun je genieten van de prachtige omgevingen van het Waddengebied, en kun je gebruik maken van de faciliteiten aan boord.

Boot Terschelling tijden

De boottocht van Harlingen naar Terschelling neemt ongeveer 2 uur in beslag. Als je gebruik wilt maken van de sneldienst van Doeksen afvaarten dan ben je binnen 1 uur en 30 minuten op plaats van bestemming. Hoe laat gaat de laatste boot naar Terschelling? Lees meer over de vertrektijden voor de boot naar Terschelling of over de waddentaxi.

Wat te doen op Terschelling

Terschelling is een bruisend eiland met veel bekende evenementen. Zo lopen vele mensen jaarlijks de Fjoertoer of de Berenloop mee. Ook als je liefhebber bent van wandelen of fietsen heeft dit prachtige eiland genoeg te bieden. Het is dan ook niet voor niets dat Doeksen afvaarten duizenden overtochten per jaar verzorgt. Door de goed uitgeruste veerboten kom je ontspannen én op een veilige manier aan op het eiland. Wil je overnachten op Terschelling? Er zijn genoeg hotels te vinden waar je heerlijk kunt ontspannen na een dagje op het eiland.

Met de boot van Terschelling naar Ameland

Wil je van het eiland een dagje naar Ameland? Er vaart ook een boot van Terschelling naar Ameland.

Met de boot van Terschelling naar Vlieland

Ga je liever naar Vlieland? Er vaart ook een boot van Terschelling naar Vlieland.

Doeksen afvaarten boot Terschelling Harlingen

Je bootreis naar Terschelling begint op de terminal in Harlingen. Hier kun je je auto parkeren op de ruime parkeerplaatsen. Dit kan zowel dichtbij de veerbootterminal, als op het iets verderop gelegen parkeerterrein. De parkeerterreinen zijn goed bewaakt. De parkeergarage bij de veerbootterminal is zelfs overdekt én ligt op slechts één minuut lopen vanaf de terminal. De tweede parkeergelegenheid ligt op een loopafstand van ongeveer 10-15 minuten.

Boot overtocht Terschelling boeken en reserveren

Boot TerschellingEen snelle pendelbus zorgt ervoor dat zowel jij als je bagage veilig aankomt op de terminal. Deze vertrekt om de 5-10 minuten van en naar de terminal van rederij Doeksen. De parkeermogelijkheden in Harlingen zijn tevens uitgerust met 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Op de terminal zelf kun je gebruik maken van de diverse horeca en winkelgelegenheden. Ook kun je zelf inchecken voor de overtocht als passagier. Reis je met de fiets of auto? Ook dan begint de overtocht hier. Tickets kun je vooraf online boeken, maar zijn ook in de terminal zelf te koop.

Fietsen, auto’s, motoren en honden mee op de boot naar Terschelling

Op de veerboot naar Terschelling zijn fietsen, motoren, auto’s en honden toegestaan. Viervoeters en kinderen van 0 tot en met 3 jaar reizen onder begeleiding zelfs gratis. Aan boord kun je gebruik maken van diverse faciliteiten welke ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers of mindervaliden. De veerboot is uitgerust met een lift en een invalidentoilet. Aan boord vind je diverse horecagelegenheden zoals een bar en een restaurant. Hier kun je een heerlijke maaltijd gebruiken of genieten van een smakelijke snack. De boot naar Terschelling heeft tevens gratis Wifi en is geheel rookvrij.

Online tickets boeken veerboot Terschelling

Of je nu als voetganger, met de fiets of auto naar Terschelling wilt reizen, de tickets voor de overtocht met de veerdienst bestel je eenvoudig online. De toegangstickets voor de afvaart kun je zelf uitprinten en in de terminal zelf scannen om in te checken. Dit bespaart enorm veel tijd omdat je niet eerst langs de servicebalie op de terminal hoeft. Daarnaast zijn online reserveringen voor de veerdienst van Harlingen naar Terschelling goedkoper. Natuurlijk kun je jouw overtocht ook via het contactcenter* boeken. Deze is dagelijks bereikbaar. Boek je je afvaart liever ter plaatse in Harlingen? Ook dat is mogelijk.

Boot Terschelling kosten

In de terminal van Harlingen bevindt zich een servicebalie waar je tenminste een half uur voor elke afvaart je bootticket kunt aanschaffen. Dit geldt zowel voor enkele als retourtickets van Harlingen naar Terschelling. Een boeking kan daarnaast eenvoudig online gewijzigd worden op de website van de rederij. Aan het annuleren van een veerboot ticket van Harlingen naar Terschelling kunnen enkele voorwaarden van toepassing zijn. Doe je dit echter 3 maanden voor vertrek, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Wil je tot 7 dagen of korter voor vertrek annuleren? Dan kunnen er tot 20% annuleringskosten worden doorberekend.

Samengevat

* rederij-doeksen.nl/contact