Waddentaxi Terschelling

Heb je haast of heb je de laatste boot naar Terschelling gemist? Neem dan contact op met de Waddentaxi Terschelling. De Waddentaxi Terschelling brengt je veilig en snel van Harlingen naar Terschelling. Er kunnen maximaal twaalf personen aan boord van De Zeehond, dus reserveren is aan te raden. Op de boot is genoeg bagageruimte en er wordt gratis koffie en thee aangeboden.

Waddentaxi Terschelling huren

Het is ook mogelijk om de Waddentaxi Terschelling exclusief af te huren, op basis van jouw wensen. De Waddentaxi vaart namelijk ook naar de andere Waddeneilanden; Texel, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Reistijd

De Waddentaxi vaart een stuk sneller dan de veerboot naar Terschelling. Binnen een uur wordt je van Harlingen naar Terschelling (of Vlieland) gebracht. De reis tussen beide eilanden duurt slechts een half uurtje.

Waddentaxi Terschelling kosten

Onderstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, maar inclusief btw én vervoer (met taxi) vanaf de jachthaven op Terschelling naar je eindbestemming op het eiland.

  • Van Harlingen naar Terschelling (of andersom) kost een enkele reis € 36,44 en een retourticket € 55,14.
  • Van Harlingen naar Vlieland (of andersom) kost een enkele reis € 36,44 en een retourticket € 55,14.
  • Van Terschelling naar Vlieland (of andersom) kost een enkele reis € 36,44 en een retourticket € 55,14.

Los kaartje Waddentaxi Terschelling

Naast de vaste vertrektijden heeft de Waddentaxi ook tussentijdse afvaarten waarvan je gebruik kunt maken. De kosten hiervoor kunnen verschillen. Op deze pagina kun je de vertrektijden controleren.

Waddentaxi Terschelling
Waddentaxi Terschelling

Opstapplaats Waddentaxi

De opstapplaats voor de Waddentaxi naar Terschelling is de nieuwe Sassteiger, vlakbij de Sasbrug, in Harlingen. De eindbestemming op Terschelling is de Willem Barentszkade, daar meert de boot af. Het is mogelijk om een afspraak te maken over andere opstapplaatsen en afmeerplekken, neem hiervoor contact op met de Waddentaxi.

Bagage

Op de Waddentaxi Terschelling is genoeg bagageruimte aanwezig, maar er zijn wel enkele richtlijnen. Daarom mogen er per persoon drie stuks bagage mee. Handbagage mag vanzelfsprekend ook mee de boot op. Elke passagier mag een fiets (+ fietskar) meenemen.

Personeelsfeest, excursie of bruiloft op Terschelling

Het afhuren van de Waddentaxi is perfect voor personeelsfeesten, excursies of bruidsgezelschappen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe laat de boot vertrekt. Op de website van de Waddentaxi vind je een volledig overzicht van alle kosten.

Fiets en hond mee naar Terschelling

Per persoon mag je één fiets mee aan boord nemen, dit is gratis. Op Terschelling kun je namelijk heerlijk fietsen. Scooters, karren en dergelijke kunnen niet mee op de boot. Je hond mag uiteraard ook mee op de boot naar Terschelling. Dit is gratis, je hoeft voor hem/haar geen apart kaartje te kopen.

Kinderen en mindervaliden

Het maximum van twaalf personen aan boord van de Waddentaxi is inclusief baby’s en kinderen. In verband met de kadevoorzieningen die beperkt zijn, is de Waddentaxi helaas niet geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De Waddentaxi kan gebruikt worden voor spoedeisend (zieken)vervoer.