Boot van Terschelling naar Ameland

Met de boot van Terschelling naar Ameland

Ben je op Terschelling en wil je naar Ameland? Dat kan met de boot van Terschelling naar Ameland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Tijdens de overtocht hoef je je geen moment te vervelen want de boot vaart langs de prachtige zuidkust van zowel Terschelling als Ameland, inclusief de Bosplaat.

De boot van Terschelling naar Ameland
De boot van Terschelling naar Ameland

Van Terschelling naar Ameland: de overtocht

In de zomer (juni, juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Ameland. Op enkele dagen is het mogelijk om met de Zeehond m.s. Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagtocht te maken naar Ameland. De duur van de overtocht naar Ameland verschilt per dag, tijdstip en boot. De Zeehond m.s. Ameland vaart af vanaf de steiger in Nes en is meestal het tweede schip dat aan de kade ligt, naast de veerboot Terschelling.

Kaartjes voor de boot van Terschelling naar Ameland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Op de boot kun je met je pinpas betalen.

Prijzen

  • Voetpassagier, kind (4 t/m 12 jaar): € 17,50
  • Voetpassagier, volwassene € 22,50

De tarieven voor de boot van Terschelling naar Ameland kunnen nogal verschillen. Kijk voor volledige en actuele tarieven op de website van de Robbenboot.

Dienstregeling boot van Terschelling naar Ameland

Van Terschelling naar Ameland

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Terschelling naar Ameland, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Van Ameland naar Terschelling

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Ameland naar Terschelling, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen kan deze dienstregeling afwijken. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen kun je vinden op de website van VVV Ameland.