Parkeren boot Terschelling

Parkeren voor de boot naar Terschelling

Parkeren voor de boot naar Terschelling kan in Harlingen en omgeving. Er zijn overdekte parkeerplekken beschikbaar en ook niet overdekt parkeren behoort tot de mogelijkheden. De makkelijkste manier om te parkeren voor de boot naar Terschelling is in de parkeergarage Veerterminal, welke tegenover de opstapplaats van de boot gelegen is. Het adres voor parkeren voor de boot is Waddenpromenade 3-2, 8861 NT in Harlingen. Hier kun je je auto overdekt parkeren en is er 24 uur per dag bewaking aanwezig. Daarna is het slechts een minuutje lopen naar de boot.

Lang parkeren

Ga je binnenkort naar Terschelling? Dan parkeer je jouw auto het best bij de langparkeerterreinen P1/P2/P3 aan de Harlingerstraatweg. Wanneer je vooraf (digitaal) een parkeerplek reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch voor je open wanneer je aan komt rijden. Zo laat je de parkeerstress thuis. Klik hier voor meer informatie.

Parkeren boot Terschelling
Parkeren boot Terschelling
Foto: Georgia de Lotz – Unsplash

Parkeren boot Terschelling

Wanneer op drukke dagen deze parkeerplekken vol zijn kun je parkeren op het terrein genaamd Tsjerk Hiddes. Hier zijn bijna 2000 parkeerplaatsen beschikbaar en ook hier wordt het terrein dag en nacht bewaakt. Het adres van deze parkeerplaatsen is Skieppedykje 1, 8872 NA in Midlum.

Bij Tsjerk Hiddes parkeren kost € 7,00 per dag. Nadat je je auto hebt geparkeerd kun je tegen een kleine vergoeding van slechts € 1,50 met de shuttlebus naar de veerhaven worden gebracht. Dit duurt slechts 5 minuten en de pendelbus sluit aan op de vertrektijden uit Harlingen. Deze bus rijdt ongeveer om de 10 minuten van het parkeerterrein naar de veerhaven. Op de terugreis staat deze bus ook weer voor je klaar. Liever niet met de bus? In zo’n 15 minuten loop je van de parkeerplaats naar de boot.

Gratis parkeren boot Terschelling

Gratis parkeren in Harlingen is lastig. Sinds een aantal jaren is het namelijk verboden te parkeren zonder vergunning of parkeervignet. Wil je toch besparen op de hoge parkeerkosten? Dan kun je je auto iets buiten Harlingen parkeren en daarna goedkoop met een taxi naar de veerhaven worden gebracht.

Met de auto naar Terschelling

Ga je toch liever met de auto naar Terschelling? Dat is geen probleem. Terschelling is een autovriendelijk eiland, je kunt dus zonder problemen je auto op de boot naar Terschelling parkeren en na de overtocht naar je eindbestemming rijden. Je kunt vervolgens gratis parkeren op Terschelling. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in en rondom de dorpen.