Parkeren op Terschelling

Parkeren op Terschelling is gratis. In de dorpen Midsland en West-Terschelling zijn speciale parkeerplekken aanwezig. Mochten deze vol zijn dan kun je op andere aangewezen plekken parkeren.

Blauwe zone

Wanneer je in een blauwe zone parkeert dan is de parkeertijd gelimiteerd. Je bent dan tevens verplicht om een blauwe parkeerschijf te gebruiken. In elke blauwe zone staat een bord waarop staat vermeld hoe lang er, op bepaalde dagen of uren, geparkeerd mag worden.

Hoe werkt parkeren op Terschelling?

Wanneer je je auto parkeert geef je op de blauwe parkeerkaart aan wanneer je bent aangekomen. Daarna leg je de parkeerkaart op het dashboard van je auto. Zorg er voor dat deze goed zichtbaar is. Het is ook toegestaan om met je caravan, camper of vouwwagen aan de kant van de weg te parkeren, mits dit niet langer is dan drie dagen aaneengesloten.

Parkeren op Terschelling
Gratis parkeren Terschelling
Foto: Georgia de Lotz – Unsplash

Parkeren in Harlingen

Neem je je auto niet mee naar Terschelling, dan kun je natuurlijk ook parkeren in Harlingen. In en nabij Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt. Vanaf bijna alle parkeerterreinen rijdt een pendelbus die aansluit op de vertrektijden boot Terschelling. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.

Gratis parkeren hotel Terschelling

Bij veel hotels op Terschelling en andere accomodaties kun je, als gast, gratis parkeren.